Deborah Claeys

Visie

Het is mijn volste overtuiging dat elk van ons waardevol is. We zijn echter vaak vergeten wat onze krachten en talenten zijn. We zijn de verbinding met onszelf, en met anderen, wat kwijt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is mijn passie om ouders, kinderen, jongeren en volwassenen hierin te begeleiden, zodat ze hun sterktes terug leren kennen. Via onze talenten komen we terug in verbinding met onszelf en met de anderen om ons heen.


Methode

Bij de therapie en begeleiding werk ik volgens de oplossingsgerichte systeem- en cognitieve therapie. Deze vorm van therapie richt zich op de krachtbronnen van de cliënt en zijn of haar omgeving. Deze therapie en begeleiding gaat aan de slag met de vragen van de cliënt en maakt gebruik van zijn of haar kennis. Iedereen is expert van zijn of haar eigen leven.  Meer info over deze therapie vindt je op de website van de beroepsvereniging van oplossingsgerichte therapeuten en deskundigen.

Bij luisterkind werk ik volgens de methode aangeleerd door Diana van Beaumont


Opleiding en Ervaring

Bachelor toegepaste psychologie afstudeerjaar 2008

Master in de oplossingsgerichte systeem- en cognitieve therapie (4-jarige opleiding aan het Korzybski-instituut) afstudeerjaar 2013

Training mindfulness (8-weken) bij IAM (Instituut voor Aandacht en Mindfulness)  in 2013

Succesvol democratisch opvoeden bij De Onderstroom in 2016

Luisterkindwerker bij Diana Van Beaumont in 2016

Van juli 2008 tot nu ben ik actief in de psychosociale sector. Als zelfstandige psychotherapeut werkte ik van april 2013 tot eind 2016 bij de groepspraktijk En Route in Kortrijk.

Sinds juli 2017 startte ik met deze website en het aanbieden van online therapie en de luisterkindafstemmingen.