In verbinding

geplaatst in: Blog, Uncategorized | 0

 

 

Toen ik van mezelf begon te houden,
zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn,
dat ik niet leef in harmonie met mezelf.
Nu weet ik: dat is authenticiteit.

Toen ik van mezelf begon te houden,
begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben
en dat alles gebeurt op precies het juiste moment
ik kan dus rustig zijn
Nu weet ik: dat is zelfvertrouwen

Toen ik van mezelf begon te houden,
verlangde ik niet langer naar een ander leven

Charlie Chaplin

 

Iedere dag zijn we in verbinding, bewust en onbewust.

In verbinding in ons hoofd. Onze hersenen verwerken continue informatie.

In verbinding met onze familie en vrienden en zelf met onbekenden dankzij de sociale media en het wereldwijde web.

De belangrijkste verbinding, de verbinding met onszelf, wordt echter vaak vergeten. Een beter gekend woord voor in verbinding staan met jezelf, is zelfzorg. We zorgen niet zo goed voor onszelf. We vinden ontelbare excuses uit om niet naar onszelf te moeten kijken.

Hoe komt het dat we de belangrijkste persoon in ons leven, onszelf, zo makkelijk vergeten? Hoe doe je dat voor jezelf zorgen?

 

Charlie Chaplin schreef er een prachtig gedicht over toen hij 70 werd. Ik heb echter geen zin om tot mijn 70 te wachten om mezelf graag te zien en eindelijk te zorgen voor mezelf.

Moest het zo evident zijn, zouden er geen ontelbare cursussen rond zelfzorg en zelfliefde zijn. Die cursussen zijn ook mogelijke valkuilen. Een excuus om je achter te verstoppen. Een manier om jezelf te overtuigen dat je aan jezelf werkt.
Ik beweer niet dat die cursussen weggesmeten geld zijn, zeker niet. Zo volgde ik ook een Mindfulnesstraining van 8 weken. En het werkt echt! Ik geloof ook in dergelijke cursussen. Wat mij opvalt, is echter hoe moeilijk het is om de aangeleerde methodes en gevonden inzichten te blijven toepassen na de cursus. Ik geloof ook dat ik zeker niet de enige ben die het hier moeilijk mee heeft.

 

Het vraagt veel zelfdiscipline om bewust bezig te blijven met zorgen voor jezelf. Mijn hooggevoeligheid maakt het mij ook niet simpel, terwijl ik het misschien meer nodig heb dan anderen. Ik geef ook toe dat het beangstigend kan zijn om naar jezelf te kijken. Het is eenvoudiger om tijd en energie aan andere personen of andere zaken (zoals televisie en facebook) te besteden.

 

Een simpel antwoord op de voorgaande vragen kan ik je niet bieden. Net zoals er miljarden mensen zijn, zijn er ook evenveel mogelijke antwoorden. Met deze blog hoop ik om je te inspireren en samen de (her)ontdekking van de verbinding met onszelf te ervaren.

Groeten,

Deborah