Luisterkindafstemming op Aarde

geplaatst in: Uncategorized | 0

De Aarde is meer dan die bol waarop wij leven. Ze is ook een levende entiteit die de verbinding met de mensen mist. Ze is een moederenergie die ons ondersteunt en wil zorgen voor het evenwicht op onze planeet. Hieronder kan je de Luisterkindafstemming lezen die ik mocht maken op onze mooie planeet Aarde.  

Wanneer ik me afstem op Aarde voel ik een koude rilling over mijn rug. Mijn vingertoppen voelen kil aan.  Het voelt wat verlaten en eenzaam aan.  Dieper naar de kern van Aarde wordt het warmer. Ze is veel meer dan tektonische platen en een vuurkern, ze ademt, ze leeft en ze praat.  

Het lijkt alsof wij haar niet horen, vandaar het kille gevoel. Ze houdt de boel draaiende helemaal alleen, maar daarvoor is ze niet bedoelt. Aarde komt naar voor als ze, maar eigenlijk is ze geslachtsloos, ze is. Voor ons, in mensentaal, leunt ze het meeste aan met ze, vandaar dat ze haar ook als vrouw toont.  

Ze is dus een levende entiteit, waarvan haar missie is om zorg te dragen, om alles in evenwicht te houden, dat evenwicht is wat zoek. Het lijkt soms wel alsof wij mensen een koptelefoon dragen en haar geroep buitensluiten. Ja geroep, ze roept naar ons, ze wil ons zo graag terug bij haar hebben. Ook al leven we op haar, leven we van haar, energetisch lijken we een afstand genomen te hebben. Ze lijkt wel een dood ding, dat er is, maar waar niet veel aandacht aan gegeven wordt. 

 Willen we als mensheid verder komen, dan is die verbinding met de aarde en de kosmos noodzakelijk. Ze moet er om lachen hoe hardnekkig we haar precies willen buitensluiten. Het is helemaal niet logisch, want we zijn een deel van haar, van de kosmos, van alles. Door haar buiten te sluiten, sluiten we onszelf buiten. Ze wil niets liever dan de verspreidende kilte stopzetten en deze vervangen door warmte, de warmte van Liefde. En niet in bezitterige menselijke liefde, in Liefde. De universele kracht die door alles en iedereen stroomt, die onvoorwaardelijke Liefde wil ze voor ons.  

Ons hoofd, dat ons best wel veel geleerd heeft, komt nu te veel tussen. We hebben te lang ons hoofd boven ons hart geplaatst. Dit zorgt voor een groot onevenwicht. En dat is nu duidelijker dan ooit. De klimaatverandering met alle gevolgen van dien, de conflicten in de wereld, de polarisatie, de angsten die we allen voelen. Wij mensen lijken graag te denken dat we in een welvarende beschaving leven, maar dit is niet zo. We maken dit onszelf wijs. Hoe kunnen we onszelf welvarend noemen, wanneer er nog zoveel onrecht is, zoveel honger en leed op de wereld. We kunnen de bedelaar op straat zelfs niet in de ogen kijken. We voelen ons meer waard dan anderen of zijn bang om te verliezen. Aarde begrijpt niet hoe we de medemens helpen kunnen aanvoelen als verliezen. De mens is niet een egoïstische soort van origine, we zijn zo geworden.  

Toch heeft ze hoop. Er zijn meer en meer mensen aan het wakker worden, de kinderen van nu gaan gebukt onder het verdriet van de wereld. Zoveel gevoelige zielen die hier zijn, naar hier gestuurd, gekomen om ons terug naar onze ultieme schoonheid van mensheid te brengen. Er is nog een lange weg te gaan, maar zo gaat het altijd. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, de grootste kracht zit in de kleinste handelingen. Gandhi verwoordde het mooi, simpel en duidelijk. Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld.  

Ze beseft dat het een hele stap in het duister is voor velen. Het kan voelen alsof we hier niet horen, dat we te gevoelig zijn, niet passen in de maatschappij. Dat komt omdat de huidige maatschappij ook niet het gepaste milieu is voor ons mensen. Ons hoofd mag terug naast ons hart komen te staan, hand in hand, als goede partners. En als je het moeilijk hebt in deze huidige maatschappij, weet dat dit niet aan jou ligt, maar aan je omgeving. En het mooie is dat deze omgeving aan het veranderen is. Dat komt mede door jou. Jij die je eigen unieke zelf bent. 

 Aarde wil dat we elk onze unieke kant omarmen en dat we onze talenten inzetten, hoe raar het soms ook kan lijken. Wij weten diep vanbinnen wat ons geluk brengt en dat is wanneer we volledig onszelf zijn en dit delen met de wereld. We zijn blind voor onze eigen schoonheid en kracht. Wij mensen moeten terug samenwerken, elkaar niet meer als concurrenten zien, elkaar steunen en helpen. In die verbinding ligt een wondermooie kracht die komt vanuit die universele Liefde. Hoe meer we van die kracht in werking zetten, hoe meer we terug in balans komen met de wereld, met Aarde.  

Vanaf het begin zingt Aarde al voor ons, om ons letterlijk bodem onder onze voeten te geven, een steun en toeverlaat. Ze zingt om te vertrouwen in onszelf, de kracht te voelen van de natuur, de verbinding die we hebben met alles in stand te houden. We kunnen haar lied terug horen, we moeten gewoon onze koptelefoon afzetten. Dit doe je door terug te gaan naar de natuur, zoek een groene plek op, loop op je blote voeten, knuffel een boom, bewonder de vogel die je komt groeten, voel hoe je voeten contact maken met de aarde, die wonderlijke verbinding zit in de kleine details, de kleine dagdagelijkse waarnemingen van de natuur. Aarde is onze thuis tijdens ons leven, behandel haar liefdevol en je krijgt veel liefde terug. Verzorg haar ook als een thuis.  

Dit kan voor vele wat wazig lijken, maar iedereen kan dit toepassen in zijn dagdagelijkse leven. Je zal versteld staan van alle signalen die je krijgt op een dag. Een vogel die fluit, een insect dat voorbijkruipt, het geluid van de regen op je dak, een regenboog, het gevoel van de zonnestralen op je huid, zand tussen je tenen, de aarde tussen je vingers bij het werken in de tuin, bloeiende bloemen, de wind door de takken van een boom, enzovoort. Iedereen maakt iets dergelijks mee op een dag en mag terug meer openstaan hiervoor, meer aandacht geven aan die kleine aardse dingen. Zo communiceert ze met ons en wij ook met haar. Je kan ook op de grond gaan liggen, in je huis of op een mooie dag in je tuin, en voel hoe ze ons draagt, ons wiegt, ons ondersteunt. Ze lijkt enkel ver weg, omdat wij geen tijd meer maken voor haar.  

Ons hart, het hart van de aarde, van het universum zijn allemaal Liefde en vanuit die Liefde is alles mogelijk. Wij, mensen, hebben onszelf gevangen gezet en kunnen onszelf ook terug bevrijden. Geef jezelf Liefde, geef je naaste Liefde, geef je huis Liefde, geef alles en iedereen om je heen Liefde. Vanuit die Liefde kan de wereld terug gaan bloeien. De Aarde is er klaar voor.